Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

NERMİN AKSOY KARADAVUT

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV ALANLARI

Kayıt ve Resmi İşlemler:
a) Müdürlüğün her türlü gelen-giden evrak kayıtlarını tutmak
b) İşlemi biten evrakların ilgili dosyalara kaldırılarak Müdürlüğün arşivinde saklanması.
c) Müdürlükçe işlem yapılan ve dağılımı gereken evrakları giden defterine kaydetmek
d) Tüm kamu kurumlarından ve diğer birimlerden gelen evrak yazışmalarını yapmak.
e) Kurum içi ve kurum dışına ait yazıları yazmak.

Yapılan Çalışmalar;
Belediyemizce ilçe halkımızın birlik ve beraberliğini pekiştirme amaçlı olarak sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmekte. Düzenlenen faaliyetlerle ilçemiz sosyal hayatına katkıda bulunmaktadır. Konser organizasyonları düzenlemek, kültürel ve sanatsal içerikli tüm aktiviteleri gerçekleştirme. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, okullar ve sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa çalışmalar yapmak. Kadın, çocuk ve ailelere yönelik eğitim seminerleri gerçekleştirmek. Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapmak.

Muhtaç hane halkını tespit edip, bu kişilere yasal ya da gönüllülük esasına dayanan yardımları organize etmek. Yaşlılara yönelik etkinlikler düzenlemek. İlçemizde yaşayan kimsesiz, yaşlıları hastanelere götürerek, tedavi ettiriyoruz.Devlet hastanelerinden  heyet raporuna başvuruda bulunarak rapor işlemlerini sonuçlandırıyoruz.İlçemizde yaşayan yoksullara günlük ekmek vermek veriyoruz. Huzurevine gitmek isteyenlerin işlemlerini yaptırıyor,engellilerimiz için tekerlekli sandalye, araç almalarına yardımcı olmak.  Maddi imkânsızlıklar nedeniyle geçim sıkıntısı çeken ailelere gıda yardımında bulunmak. Ramazan ayında ihtiyaçlılara yardımda bulunmak.Bakıma muhtaçları bakımını üstlenecek kimsesi olmayanların raporlarını alarak özel bakım merkezlerine yerleştirmek.Yaşlı, engelli olanlara bakım maaşı almaları için heyet raporu alınarak kişilerin bakım maaşı almalarını sağladık. İlçemizde yaşayan kimsesiz,yaşlı özürlülerimizin periyodik olarak ziyaretleri yapılıyor, sıkıntıları paylaşılarak çözüm bulmak. Tüm mahallelerimizde cenaze olan evlere 50 kişilik yemek gönderilmesi ve ramazan ayı içerisinde yetimlerin giydirilmesi.
  İlçe içerisinde sosyal etkinlikleri arttırmak ve halk arasında muhtaç olanların yerinde inceleyerek gerekli makamlarla koordineli bir şekilde çalışmalar yapmak bunu için gerekli desteği yapmak hedefimizdir.
          Hedefimiz: Halkımızın sosyal kültürel alanda gerekli çalışmalara daha fazla önem vermek. Gelecekte daha fazla muhtaç yaşlı  ihtiyaç sahiplerine ulaşmak  yardımcı olmaktır.