Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Kutlandı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Kutlandı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Kutlandı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü; Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyan Çanakkale şehitlerini ve gazilerini minnetle ve şükranla anıyoruz.

"Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebeleri’ni kazandıran bu yüksek ruhtur."  Mustafa Kemal ATATÜRK

18 Mart Çanakkale 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Tomarza'da da kutlandı. Sabah saatlerinde saygı duruşu, istiklâl marşının okunması ve Atatürk anıtına çelenk koyma ile başlayan törene,  Tomarza Kaymakamı Eşref YONSUZ, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin IŞIK, Cumhuriyet Başsavcısı M. Okan YÜZER, İlçe Jandarma Komutanı Hacı GÜLMAN, Kamu Kurum ve Kuluşların amirleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı Hacı GÜLMAN yaptı. Daha sonra öğrencilerin konuşma ve şiirleri ile buradaki tören son buldu.

Belediye Başkanımız Fahrettin IŞIK ve Tomarza Kaymakamı Eşref YONSUZ şehit ve gazi yakınları ile sohbet etti daha sonra hep birlikte Tomarza mezarlığındaki şehit kabristanları ziyaret edilerek dua okundu.

23:06, 20.03.2011