Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » 15 TEMMUZ DESTANI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

15 TEMMUZ DESTANI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği, darbe girişiminin 4. yılında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi anma etkinliklerinde de dik duruşu ve kararlılığıyla Demokrasi Nöbeti tutan ve demokrasiye sahip çıkan Belediye Başkanımız  Davut Şahin İlçe Kaymakamımız Adem Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürmüz Mehmet Kurt,İlçe Jandarma Komutanlığı ,İlçe Emniyet Amirliği ,STK Temsilcilerimiz ,Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda hemşerimiz eşlik etti.
İstiklal Marşımızın okunmasının ardından şehitlerimizin ruhuna okunan kur’an tilavetiyle devam etti, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için bir araya gelen hemşehrilerimize hitaben konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Davut Şahin; ‘’ Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koymuş olduğu 2023, 2053 2071 hedeflerine ülkemizin ulaşmaması için,
ülkemizin birlik beraberliğine bölünmez bütünlüğüne milli irademize demokrasimize anayasal düzene karşı darbe girişimini hep beraber yaşamıştık, bu vesile ile 15 temmuz demokrasi ve milli birlik gününü idrak etmek ,kahraman şehitlerimizi rahmetle anmak, gazilerimize şükranlarımızı  ve minnetlerimizi sunmak, şanlı milletimizin demokrasi mücadelesini demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha gururla hatırlatmak,o hainlerin yaptığını unutmamak unutturmamak için  yine 15 temmuzda 4 . yıl  dönümünde demokrasimize sahip çıkmak için bu gün yine meydanlardayız. emperyalist güçlerin piyonları tarafından başlattıkları bu darbe girişiminin     sonucunu, ne dış güçler nede içerideki kullandıkları piyonları düşünemediler bu sonucu kestiremediler, bu milletin vatanı için bayrağı için ezanı için demokrasisi  için ölümüne sahip çıkacağını darbeye darbe yapacağını  ölümü öldürüceğini, ölümü la ilahe illallah diyeceğini kestiremediler düşünemediler. bu milletin vatan bayrak ezan aşkını demokrasiye olan bağlılığını hesaplayamadılar. çünkü bu milletin dik duruşu iç ve dış güçlerin menfaat üzerine kurulu ve kullandıkları piyonların terazisinin ayarını bozdu, kaldıramadılar ağır geldi,
hala ülkemizi terörle yıpratmaya ekonomimiz üzerinden yıpratmaya çalışıyorlar ,ama sayın cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ın dediği gibi başaramayacaksınız, bu millete diz çöktüremeyeceksiniz. 2016 nın 15 temmuzunda tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de siz değerli hemşehrilerimizle burada bu meydanda  idik , darbeyi duyar duymaz sahalara inen  meydanları dolduran ilk şehirlerden ilk ilçelerden biriydik, bu vesile ile sizlerden biri olduğum için böyle asil bir milletin ferdi olduğum için rabbime sonsuz şükürler ediyorum.
Çok değerli hemşehrilerim
bir yandan 15 temmuz demokrasi zaferini kutlarken bir yandan da ayasofya caminin açılışınında gururunu hep beraber yaşıyoruz bu günleri de gösteren rabbime sonsuz şükürler olsun. içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde de devletimizin aldığı kurallara uyarak  ülkemizde gözüktüğü günden bugüne tomarza belediyesi olarak virüsle mücadelemize periyodik olarak devam ediyoruz, çok şükür ilçemizde ciddi bir vaka yaşanmadı. tomarzalı hemşehrilerimiz kurallara uydu tomarza belediyemiz virüse karşı mücadele verdi kaymakamlığımız başkanlığında kurulan ilçe vefa sosyal destek grubu da 65 yaş üstü başta olmak üzere siz kıymetli hemşehrilerimize gece gündüz hizmet etti halada hizmete de devam ve koronovirüsle mücadeleye devam ediyoruz. bu vesileyle bu süreçte gece gündüz çalışan cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, sağlık bakanımıza, sağlık çalışanlarımıza,  ilçemizde resmi kurumlarımız başta olmak üzere kaymakamımızın şahsında vefa sosyal destek  grubu çalışanlarına  ve bütün riskleri göz önüne alıp bütün alınan tedbirlere , kurallara uyarak çalışan Tomarza Belediyesindeki çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. her zaman ve her 15 temmuzda bizimle berber hareket eden desteğini veren ziraat odamıza ,esnaf odamıza, esnaf kredi kooparitifi başkanlarımıza ve yöneticilerine, siyasi partilerimizin ilçe başkanlarına ve yöneticilerine , muhtarlarımıza ve çok değerli tomarzalı hemşehrilerimize bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. bütün şehitlerimizi bir kez daha  rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı sıhhatli hayırlı  uzun ömürler diliyorum. hepinize hayırlı akşamlar diliyor saygılarımı sunuyorum. İfadesini kullandı, daha sonra İlçe Kaymakamımız Adem Balkanlıoğlu 15 Temmuz konulu konuşmasını gerçekleştirdi, Proğram ilçemizdeki halk ozanları ve öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti ,hain terör örgütünün darbe gecesini anlatan slayt gösterisi sunuldu saatler 00:13 gösterdiğinde tüm camilerden okunan selanın ardından sabah namazına kadar nöbet tutulan nöbetin ardından  hazırlanan yerde sabah namazı kılınarak proğram son buldu.

10:51, 16.07.2020