Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TOMARZA BELEDİYE MECLİSİ BARIŞ PINARI HAREKATINA TAM DESTEK VERDİ.

TOMARZA BELEDİYE MECLİSİ BARIŞ PINARI HAREKATINA TAM DESTEK VERDİ.

Meclis Başkanımız Davut ŞAHİN Toplantının açılışına yaptığı açıklamada; Ak Parti ,Milliyetçi Hareket Partisi ,Cumhuriyet Halk Partisi grubu  olarak bu gün burada , Türk Silahlı Kuvetlerimiz Şanlı Ordumuz tarafından , Suriyede ,Ülkemizin güney sınırlarında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, Bölgeye Barışı, Huzuru ve Refahı getirmek için  başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek amacıyla toplanmış bulunuyoruz.
Bu harekat kapsamında şehit olan askerlerimize ALLAH’tan rahmet diliyor yaralı ve Gazilerimize ALLAH’tan acil şifalar diliyorum.
"Suriye sınırımızda başlattığımız harekatın bir an önce tamamlanarak harekatımız amacına ulaşır mehmetciğimiz istediği gibi harekatı tamamlar, şanlı ordumuza yakışır bir şekilde başarıyla memleketimize dönerler, sağlıcakla dönmeleri içinde Türk Milleti olarak dualarımız mehmetçiklerimizle beraberdir.
Burada teröristleri kimlerin desteklediklerini biliyoruz, Amerika Emperyalist güçler, bütün şer odakları oradalar
Orada terör devleti kurmak istiyorlar, ALLAH’ın izniyle  bizim şanlı ordumuz sınırlarımızı teröristlerden temizleyecek  bu terör devletinin kurulmasına asla  müsade etmeyecektir.
Şanlı ordumuzun kararlılığı, Hükümetimizin,Parlementomuzun kararlılığıyla, birlik beraberliğimizle herşeyin üstesinden geleceğiz inşallah,
Kandökmeyi seven bir millet değil,
Karıncayı incitmemek için yolunu değiştiren bir milletiz
Lakin.türk milleti için konu vatan olunca, konu millet olunca ,
Konu Bayrak Olunca,Konu Ezan Olunca Gerisi Teferruattır. Topunun Şahdamarını Keseriz ,Cenabı Allah Birliğimizi Beraberliğimizi  Bozmasın. Açıklamasında bulundu,
Ayrıca; Meclis üyeleri oy birliği ile ekim ayı meclis oturum ücretlerini de mehmetçiğimize destek vermek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağış yapma kararı aldı.Toplantıda Barış Pınarı Harekatı için hazırlanan bildiri meclis katibi Cemil BAYRAM tarafından okundu.Bildiri meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.bildiride şu ifadelere yer verildi;
TOMARZA BELEDİYESİNİN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK VERMEK İÇİN YAYINLADIĞI BASIN BİLDİRİSİNİN TAM METNİ;
Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.
Öncelikle bilinmelidir ki;bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.
Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.
Ülkemizin bu harekât ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur.
Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.
Bu çerçevede, Tomarza Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.

13:34, 17.10.2019