Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TOMARZA'DA DOĞALGAZ TEMEL ATMA TÖRENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

TOMARZA'DA DOĞALGAZ TEMEL ATMA TÖRENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Tomarza Doğalgaz Temel Atma töreni 14 Nisan Cumartesi Günü Saat 12:00’da Tomarza İlçe Kapalı Spor yanında gerçekleşti. Kayseri genelinde yatırımlarını aralıksız sürdüren Kayserigaz, Tomarza’da Doğalgaz Temel Atma Töreni gerçekleştirerek ilçeyi doğalgaza kavuşturmak için ilk adımı resmen attı.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği görkemli törenlerde açılış konuşmasını ev sahibi Tomarza Belediye başkanı Fahrettin Işık bir selamlama konuşması yaparak “Bugün Tomarzamız adına tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Yıllardan beri hasretini çektiğimiz doğalgaz artık Tomarza’da. Doğalgazın Tomarza’ya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diyerek bu güne kadar Tomarza Belediyesi olarak yapılan çalışmalar hakkında programa katılanları bilgilendirdi.

Kayserigaz Genel Müdürü Adem Dincay yaptı. Konuşmasında ‘‘Kayseri’nin imarlı alanlarının tamamına kesintisiz ve güvenli doğalgaz hizmeti sağlamak için özenle çalışarak, çevre dostu doğalgazı mümkün olduğunca fazla haneye ulaştırmak için elimizden gelen her imkânı kullanıyoruz. Bugün de Tomarza’da en çevreci ve en ekonomik yakıt olan doğalgaza kavuşturmak için buradayız. Kayserigaz Ailesi olarak, bugünden itibaren Tomarza’ya 2019 üçüncü çeyrekte doğalgaz vermeye başlayacağız. Benim Tomarzalı kardeşlerimden şimdiden Doğlgaz abonelik süreçlerini başlatmalarını rica ediyorum diyerek şimdiden hayırlı uğurlu olsun yönünde açıklamalarda bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “İlçelerimizde ardı ardına yatırımlar yapıyoruz. Sadece şehir merkezlerinde değil ilçelerde de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Daha kaliteli bir hayat sürmek için çevreci ve ekonomik yakıt bir olan doğalgaz ile sizleri buluşturmak için buradayız. Diğer şehirlerin nüfuslarına oranla en fazla nüfusa doğalgaz ulaştıran şirket Kayserigaz’dır. Yatırımlarını esirgemedikleri için yöneticilerine çok teşekkür ediyorum, doğalgaz Tomarza ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Enerji kaynakları içinde kullanılması en kolay olan doğalgaz hizmetini sizlerle buluşturmak için temel atmak üzere burada bulunmaktayız. Evlerinizde konforu ve kaliteyi yaşamak için doğalgaz kullanmak üzere hazırlıklarınızı şimdiden yapmanızı tavsiye ediyorum. Özellikle kadınların hayatını kurtaracak bu hizmetten hepinizin yararlanmasını temenni ediyor, Kayserigaz’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve İsmail Tamer bir konuşma yaparak doğalgazın ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulundular.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, “Doğalgaz hizmetini sizlerle buluşturmak üzere bugün burada bulunuyoruz. 13 yıldır Kayseri’ye önemli yatırımlar yapan ve yapmaya devam eden şirketimiz Kayserigaz’a ve Alman ortaklarına çok teşekkür ederiz. Çok büyük bütçeler ayırarak ilçelerimize yatırım yapılan bu konforlu ve ekonomik doğalgaz hizmetinin ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Törenler sonunda, doğalgaz boruları üstündeki vidalar sıkıldı ve çalışmalar resmen başlandı.

11:55, 16.04.2018