Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TOMARZA BELEDİYESİ GELENEKSEL İFTAR PROĞRAMI DÜZENLEDİ

TOMARZA BELEDİYESİ GELENEKSEL İFTAR PROĞRAMI DÜZENLEDİ

Oruçlulara iftar yemeği vermek hayırlı bir davranış olduğu gibi bu sofralarda misafir ağırlamakta unutulmaması gereken geleneklerimizdendir.Peygamberimiz buyuruyorki :"Bir oruçluya iftar veren kimse o oruçlunun orucu kadar sevab verilir.Ancak o oruçlunun sevabındanda birşey eksilmez". Oruç ibadetini tamamlayıp iftar vaktine yetişen kimse bundan büyük bir mutluluk ve sevinç duyar . O tutttuğun orucun mükafatını almak üzere kıyamet gününde Allahın huzuruna vardığı zaman en büyük sevinci tadacaktır.Tomarza Belediyesi olarak geleneksel hale getiridiğimiz iftar yemeği proğramı bu sene Tomarza Kadın ve Gençlik merkezinde verildi ev sahipliği yapan Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin IŞIK misafirlerine ‘’Tomarzamızın güzel insanları bugün burda güzel bir ay içerisinde başı  marifet ortası bereket sonu cehennem azabından kurtulma ayı olan bu güzel ayda iftar prğramına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz  proğrama katıldığınız için Belediyemiz adına teşekkür ederim’’ dedi. Ezan-ı şerifin okunmasıyla misafirler orucunu  açtı. İftardan sonra Başkan Işık misafirlerini uğurladı.

09:43, 21.06.2017