Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Camilerde Ramazan Temizliği

Camilerde Ramazan Temizliği

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte camilerdeki temizlik çalışmalarını artıran Tomarza Belediyesi, ibadethanelerin hijyenini sağlamak için temizlik  ekibi kurdu.
Tomarza  Belediyesi, halkın ibadet yeri camilere ve cami çevrelerine yönelik yaptığı çalışmalara Ramazan ayı ile birlikte hız verdi. Tomarzanın  daha temiz ve hijyenik koşullarda ibadet etmesi için temizlik ekibi  kuran belediye, merkez ve merkeze bağlı mahalle camilerinde  seferberlik başlattı. Ramazan boyunca çalışmalarını sürdürecek olan belediye ekipleri, Ramazan sonrasında da temizlik çalışmalarını rutin olarak devam ettirecek.
Tomarza  Belediyesi ekipleri çalışmalar kapsamında camilerde halıları süpürüyor;, mihrabı, minberi, vaaz kürsüsünü, ayakkabılıkları, camları baştan aşağı temizliyor. Temizlikle birlikte cami etrafında çevre düzenlemeleri de belediye ekiplerince yapılıyor. Cami imamlarından ve görevlilerinden gelen taleplere göre temizlik programını oluşturan ekipler, ibadethanelerin temizleme uygulamasına belirli periyotlarla yıl boyunca devem edecek.
Uygulamadan memnun olan cami hocaları “Çok güzel bir uygulama, belediyemizin camilere ve ibadethanelere sahip çıkması çok anlamlı. Çok teşekkür ediyoruz ve memnun olduk” dedi.

04:46, 05.06.2017