Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum gününü kutlamak amacıyla her yıl 14-20 Nisan arasında kutlanır.
“Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.”
(Enbiyâ, 107)
İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü’l-evvel ayının 12.gecesi doğmuştur. Milâdî takvime göre ise bu, 571 yılı Nisan ayının yirmisine rastlamaktadır. Bu mübarek geceye “Mevlid Kandili” denir.
O’nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti.
İlçemizde  Kadın ve Gençik Merkezinde Tomarza Belediyesi ve Tomarza İlçe Müftülüğünün ortaklaşa yaptığı proğram çok sayıda Tomarza halkını katılımıyla gerçekleşti  proğramda kur’anı kerim tilaveti okundu ilahi gurubu ve semazen gösterisi herkesi mest etti Erciyes Üniversitesi İlahiyat fakültesi   Öğretim üyesi  Doc.Dr. Abdullah BENLİ Bey’in  Peygamber efendimizin hayatı konulu sohbetiyle devam etti proğramın sonunda dereceye giren öğrencilerimize hediyeler verildi

09:29, 20.04.2017